Cum vă puteți implica?

Laboratorul de memorie urbană caută interlocutori și parteneri de investigație: istorici, arhiviști, arhitecți și urbaniști, sociologi și antropologi, publiciști, sau pur și simplu amatori activi și bine informați, pe care îi știm nu tocmai puțini în Bucureștii 2.0. De la schimbul de documentație și informație curentă până la proiecte colaborative bine definite, ne dorim să depășim dezavantajele inerente atomizării ce caracterizează demersurile independente legate de patrimoniul bucureștean.

În era Instagramului, există colțuri de oraș care dispar sau sunt irecuperabil alterate fără o singură fotografie localizabilă lăsată în urmă. Fotografi amatori sau profesioniști, vânători de patrimoniu sau frivolități urbane deopotrivă, memoria recentă a orașului supraviețuiește în arhivele voastre, poate chiar fără s-o știți. Cum repertorierea fotografică a Bucureștiului istoric, în aspectul și dinamica sa recentă, reprezintă una din prioritățile LMU, orice contribuție fotografică pentru arhiva noastră e cât se poate de binevenită. Fără ambiguități: ne facem un titlu de glorie din atribuirea precisă și exhaustivă a fotografiilor din postările noastre autorilor și proprietarilor de drept.

Căutăm păstrători de memorie bucureșteană vie. Că e vorba de povești de familie cu cap și coadă, de o fotografie veche, de un cântec auzit de la bunici sau de amintirea teiului din curtea vecinului, suntem gata să vă ascultăm. Oferim în schimb ceea ce știm noi să găsim: documente, planuri, datări, contexte, opinii avizate.

Mai multe detalii? Contactați-ne!

… sau trimiteți-ne un mail pe adresa contact.memorieurbana [at] gmail.com


Foto antet: fotograf în acțiune pe blv. Ferdinand (Gh. Dimitrov), în dreptul actualului Liceu Ady Endre (nr. 89) și a Trezoreriei Sectorului 2 (nr. 89A). Fotograf necunoscut, către prima jumătate a anilor ’60. Col. Theodor E. Ulieriu-Rostás.